Реєстрація
знаменник
Карта сайту

Лист МОН України №1/9-266 від 18.05.2021 р. "Про вакцинацію працівників працівників закладів вищої освіти"(переглянути)

Протокол засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонської обласної державної адміністрації №6 від 17 березня 2021 року (переглянути)

Протокол засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонської обласної державної адміністрації №64 від 13 листопада 2020 року (переглянути)

Лист Управління освіти Херсонської обласної державної адміністрації №0214-1575/0/20/323 від 28.05.2020 р. "Про послаблення карантиних обмежень"(переглянути)

Протокол засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонської обласної державної адміністрації №34 від 28.05.2020 р. (переглянути)

Наказ Управління освіти Херсонської обласної державної адміністрації №30 від 08.05.2020 р. "Про продовження обмежувальних заходів у закладах освіти Херсонської області у період карантину"(переглянути)

ПРОТОКОЛ №19 від 06 квітня 2020 року позачергового засідання комісії ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ    ХЕРСОНСЬКОЇ  МІСЬКОЇ  РАДИ  "Про посилення обмежувальних заходів та хід ліквідації в місті Херсоні наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації місцевого рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19" (переглянути)

Рекомендації для підприємств та роботодавців для запобігання поширенню COVID-19 від МОЗ (переглянути). Додаток до листа Виконавчого комітету Суворовької районної у м. Херсоні раді  №4-224-24/0 від 02.04.2020 р. "Про попередження розповсюдження короннавірусної інфекції"

 

Наказ Управління освіти Херсонської обласної державної адміністрації №15 від 27.03.2020 р. "Про переведення в режим надзвичайної ситуації"(переглянути)

Наказ Управління освіти Херсонської обласної державної адміністрації №14 від 27.03.2020 р. "Про продовження обмежувальних заходів у закладах освіти Херсонської області у період карантину"(переглянути)

Лист Виконавчого комітету Суворовької районної у м. Херсоні раді  №4-213-24/0 від 27.03.2020 р. "Про попередження розповсюдження короннавірусної інфекції"(переглянути)

Наказ ректора НУК від 26.03.2020 р. №66 "Про продовження карантину" (переглянути)

Наказ ректора НУК від 20.03.2020 р. №65 "Про організацію навчального процесу в умовах карантину" (переглянути)

Зверненя Ректора НУК до студентів, науково-педагогічнихі працівників, аспірантів та співробітників НУК (переглянути)

Розпорядження директора ХФ НУК від 11.03.2020 р. №12 "Про невідкладні заходи в Херсонській філії НУК, щодо запобігання захворюванням, викликаним коронавірусом COVID-19" (переглянути)

Розпорядження ректора НУК від 11.03.2020 р. №11 "Про невідкладні заходи в НУК, щодо запобігання захворюванням, викликаним коронавірусом COVID-19" (переглянути)

Лист МОН від 11.03.2020 р №1/9-154 Щодо запровадження карантину для усіх типів закладів освіти (переглянути)

 Як вберегтися від коронавірусу: пам'ятка для населення

 

13.01.2016    http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20160113_a.html

Як вберегтися від грипу: пам'ятка для населення

В Україні спостерігається значне підвищення рівня захворюваності на грип, близьке до епідемічного. МОЗ України наголошує на необхідності дотримання заходів задля попередження зараження грипом та у разі захворювання.
Епідемічний сезон грипу триває орієнтовно з вересня-жовтня по березень-квітень кожного року. В цей час є найбільший ризик заразитися смертельно небезпечним недугом.
Як можна заразитися вірусом грипу?
Від іншої хворої людини повітряно-краплинним, повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки по повітрю переносяться від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання), при тісному контакті (знаходження на відстані близько 2-х метрів).
Клінічні ознаки грипу:
- підвищення температури тіла – різке підвищення температури тіла більше 38°С без інших супроводжуючих симптомів вже може свідчити про появу грипу;
- головний біль,
- біль у м'язах, біль у горлі;
- кашель, нежить;
- закладення носа;
- в окремих випадках — блювота і понос.

 Особливо небезпечним грип є для представників груп ризику!
Медичні групи ризику:
- діти до 5 років (особливо – діти до 2 років);
- вагітні жінки;
- люди віком від 65 років;
- люди з надмірною вагою;
- хворі на діабет;
- хворі на хронічні серцево-судинні захворювання;
- хворі на хронічні захворювання легенів;
- люди з іншими тяжкими хронічними захворюваннями.

Професійні групи ризику:

- медичні працівники;
- вчителі й вихователі;
- продавці;
- водії громадського транспорту;
- усі, хто працює в багатолюдних місцях.

У разі появи небезпечних симптомів усім, а особливо представникам груп ризику, потрібно обов’язково звернутися до лікувального закладу, пройти обстеження та при необхідності отримати лікування протягом перших двох діб з часу появи симптомів грипу. Вагітні жінки мають викликати свого лікуючого лікаря або сімейного лікаря телефоном.

Вакцинація: найефективніший засіб захисту!

Особливо необхідною вакцинація проти грипу є для представників груп ризику!
Найкращий час для проведення вакцинації – напередодні грипозного сезону (у вересні). Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Вакцинація показана лише за рекомендацією лікаря та проводиться лише в лікувальному закладі.

Як попередити зараження грипом?

- уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції;
- обмежити відвідини місць великого скупчення людей;
- часто провітрювати приміщення;
- часто мити руки з милом;
- не торкатися очей, носа або рота немитими руками;
- прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку зразу ж після використання потрібно викинути;
- якщо у людини наявні симптоми грипу, необхідно триматися від неї на відстані не менше двох метрів;
- повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми.

Прес-служба МОЗ України

 

 

 

Всі новини Анонс